14.10.2019 | TEKSTI: SAMK TIEDOTUS | KUVA: HANNA VALTOKIVI

Teoskuva: Kirke Muhonen
 
Tuliaiset esittelee monipuolisesti 14 taiteilijan viimeaikaista tuotantoa. Eri puolelta Suomea yhteen tulleet opiskelijat tuovat Kankaanpäähän kukin tuliaisina omia teoksiaan ja niihin liittyviä tarinoita ja ajatuksia.
Teosten taustalla on ajattomia teemoja kuten aika, unet, henkisyys ja myytit. Niissä kuvataan luontoa ja etsitään kauneutta. Toisaalta pureudutaan hyvinkin ajankohtaisiin nykypäivän aiheisiin: urbaani elämä ja kaupungin kohina voivat jättää ihmisen yksinäiseksi ja ulkopuoliseksi. Teosten kautta halutaan antaa tilaa myötätunnolle, rakkaudelle ja hyväksynnälle, kun kuvataan esimerkiksi ihmisen identiteettiä ja seksuaalisuutta. Ekologiset ongelmat, kulutuskulttuuri ja ilmastonmuutos ovat taidetyössä väistämättä läsnä kuten jokapäiväisessä elämässäkin. Taiteen tekeminen on myös vuorovaikutusta ja yritystä ymmärtää yhteiskuntaa ja maailmaa.
Tuliaiset-näyttelyn taidemuodot ovat moninaiset. Perinteisten taiteen tekniikoiden, maalauksen, grafiikan ja kuvanveiston, lisäksi näyttelyssä on esillä valokuvaa, videota, ääntä, installaatiota, tekstiiliteoksia, sekatekniikkaa ja performanssia.
Näyttelyn taiteilijat ovat Heidi Hakkarainen, Sirpa Heinonen, Kati Juurikka, Lotta Leka, Jonna Lepistö, Kirke Muhonen, Janne Raappana, Katariina Rantala, Sanna Ristolainen, Kristiina Töyry, Leena Vainio, Hanna Valtokivi, Marika Viskari ja Heli Väisänen.
 

You may also like

Back to Top